Ik wil me aanmelden!
Meld me aan!

BREDA STUDENTEN STAD

STUDENTENVERENIGINGEN EN DISPUTEN

Breda: Stad voor studenten

Studentenverenigingen

Ondanks dat Breda geen officiële studentenstad is, zijn er verschillende studentenverenigingen en disputen. Bij de Hotel en Facility Management academie horen S.A. Xenia en SV ’t KAG

Bij de InterSib zal je ze zeker tegen komen, aangezien ze zichzelf presenteren en aanwezig zijn op de Warande. Je kan ook rondhangen met de leden van de verenigingen, ze vragen stellen en feestjes met ze vieren.

Een studentenvereniging kan je studentenleven een beetje leuker en gemakkelijker maken, omdat je in contact komt met mensen van verschillende schooljaren en leeftijden. Als je niet geïnteresseerd bent in studentenverenigingen of disputen, ben niet bang. Breda heeft wat in petto voor ons allemaal. Wij zijn er zeker van dat je het geweldig gaat vinden!!

Nou.. hopelijk heb je een idee gekregen wat er op je wacht in Breda! Als je nog vragen hebt, stuur een mailtje! Onthoud: wij zijn er om je te helpen!

Uitgaan in Breda

Voor ons, studenten, is er iedere dag van de week wat leuks te doen in Breda. LTeuke plekken waar je geweest moet zijn zijn; Café Dunne, Café de Kater, Café Walkabout, Peddels, Dependance en Café Janssen. Dit zijn maar een aantal van de vele leuke plekken die Breda te bieden heeft voor een lekker drankje of om te dansen!

Breda heeft ook veel leuke plekken om uiteten te gaan voor studentenbudget! Een aantal plekken die wij leuk vinden om naartoe te gaan zijn; Suikerkist, Dependance, Bruxelles, De Markt, Popocateptl en proeflokaal Bregje. Nogmaals, dit zijn maar een paar mogelijkheden voor restaurants en cafe’s die een hapje te bieden hebbe! Je zal er snel genoeg achter komen wat het beste bij jou past!

Wonen in Breda

Omdat je binnenkort gaat beginnen met een studie in Breda, snappen wij dat je ook naar Breda wilt verhuizen. Om je te helpen een kamer te vinden hebben we een aantal tips en tricks voor je:

  1. Bekijk Facebook paginas Zoektkamerinbreda en Kamer in Breda waar veel mensen hun kamer ter verhuur opzetten.
  2. Bekijk websites zoals Kamernet en BredaWonen.
  3. Vraag de leden van verenigingen van de studentenverenigingen voor tips en tricks, aangezien zij ervaringsdeskundige zijn in het zoeken en vinden van woonruimtes.
  4. Vraag een van je nieuwe vrienden die je maakt op de InterSib of zij tips hebben!

STUDENTENVERENIGINGEN, DISPUTEN, SORORITIES & FRATERNITIES

Studentenvereniging Xenia

Welkom nieuwe student, of ‘sibje’ zoals wij onze eerste jaars graag noemen. Je begint aan een nieuw hoofdstuk in je leven en onze studentenvereniging Xenia is er om van die jaren de beste te maken! S.A. Xenia is opgericht op 30 mei 2002 dor zes studenten van de NHTV Academie Hotelmanagement (nu Breda University of applied sciences). Xenia betekent vriendschap & gastvrijheid in het Grieks.

Wij zijn een innovatieve en creatieve vereniging met 2 damesdisputen, een herendispuut en een gemengd dispuut. Ons doel is om jou het beste studentenleven in Breda te bezorgen door feesten, netwerkmogelijkheden, jaarlijkse activiteiten zoals het gala en de biercantus en zoveel meer!

We kijken er naar uit om je te ontmoeten op de InterSib! Ben je al nieuwsgierig en kan je niet wachten tot de InterSib? Je kan meer informatie vinden op onze website en op onze facebook pagina.

Studentenvereniging ‘t KAG

De studentenvereniging staat ook wel bekend als ’t KAG.

S.V. ’t KAG is een vriendengroep aar iedereen welkom is. De voordelen van ’t KAG is dat het vrijblijvend is en dat wij geen fan zijn van een ontgroening, dus daar hoef je je bij ons geen zorgen over te maken! Elke dinsdag is Cafe de Kater gevuld met bier drinkende KAGgers, dus ben niet bang om mee te doen!

Naast de dinsdagavonden organiseerd S.V. ’t KAG ook veel activiteiten gedurende het jaar. Dit geeft je de kans om veel van je medestudenten te ontmoeten. De jaarlijkse activiteiten zijn bijvoorbeeld: bowlen, de jaarlijkse skireis ‘Dutchweek’ naar Val Thorens, een BBQ, kroegentocht en een weekendje weg. En vergeet ook onze feesten niet!

We zien je graag op dinsdag in Cafe de Kater en kom gerust naar de kroegentocht de week na de InterSib of naar ons eerste feest van het jaar: Proud2Bfout in oktober!

Blauwe kusjes,

S.V. ‘t KAG

G.D. Egidius

OEHOEEE

G.D. Egidius is het oudste gemengd dispuut in Breda! ‘Omdat jongens meiden nodig hebben en meiden jongens’. Op maandag verzamelen we bij café de Bruine Pij om wat biertjes en Schrobbeler te drinken. Wil je ons ontmoeten? Doe gerust mee!! Want wat zou je anders moeten doen op een maandag?

Nieuwsgierig? Check onze Facebook of Instagram! Wil je meer weten over het studentenleven of heb je andere vragen, stel ze gerust. We hopen je snel te zien in de Bruine Pij.

Gij Zijt Gegroet,
Gemengd dispuut Egidius

Damesdispuut Vigeo

Damesdispuut Vigeo is het meest roze dispuut van Breda. We houden van een lekker drankje, een goed feestje en samen tijd doorbrenge.

Elke dinsdagavond kan je ons vinden in Walkabout Café met een glaasje rosé of een biertje. Elke woensdagavond zijn we te vinden in Old Dutch als de dames in het roze, waar we de meest geweldige avonden hebben samen met de leden van S.A. Xenia.

Vigeo is een studentenvereniging zonder de ouderwetse hiërarchie. De dames van Vigeo zijn jong, krachtig en vol leven!

Kom iets met ons drinken en we proosten op weer een onvergetelijke avond!!

Sorority NYX

Sorority NYX is het enige internationale damesdispuut van Breda en is deel van S.A. Xenia. NYX staat voor de Griekse godin van de nacht en wij zijn er trots op die naam te dragen en te eren door het nachtleven van Breda te verrijken. Wij zijn een groep leuke, spontane en enthousiaste meiden die graag tijd met elkaar doorbrengen door er op uit te gaan en het studentenleven in Breda te beleven. Of het nu gaat om een heerlijk diner met de meiden of het bezoeken van feesten en evenementen in de binnenstad van Breda, sorority NYX is altijd aanwezig! Kom elke dinsdag gezellig langs in onze thuisbar Studio Dependance of op woensdag bij Old Dutch voor een biertje en een Flugel!

Fraternity Palto

Fraternity Palto is opgericht op 21 maart 2012 en is de jongste van de disputen binnen Studentenvereniging Xenia. Desondanks zijn wij de eerste internationale broederschap binnen de vereniging en de BUas academy of Hotel Management.

Wij als Fraternity Palto hebben een missie om de hoogste normen van eenheid, internationalisme en professionaliteit voor onze leden te bevorderen. Daarnaast willen we voor onze Studentenvereniging Xenia van toegevoegde waarde zijn op het gebied van ondersteuning door op alle fronten te helpen en een breder platform te creëren voor haar leden en hun belangen. Academische prestaties zijn van cruciaal belang voor ons en daarom ondersteunen wij elkaar actief bij onze studies terwijl we ambitieuze doelen nastreven.

Wil je ons beter leren kennen of ben je gewoon benieuwd naar onze visie, stuur dan een email naar fraternitypalto@gmail.com of loop eens binnen bij Café Janssen tijdens een van onze donderdagavondborrels!

H.D. Heeren 69 – Prima Nocte

“MEA EST PILA”

Titus Maccius Plautus, 250 – 184 v.Chr.

Opgericht in 2004 door 12 prominente heren. Onze Fraternity gaat over stijl, respect en fatsoen. Wij willen een bijdrage leveren aan het traditionele studentenleven in Breda door studenten kennis te laten maken met onze bourgondische levensstijl. Ben je geïnteresseerd? Aarzel niet om een van de Heeren in het zwart te benaderen. Heeren69.nl

CARPE NOCTE

Damesdispuut Inana

Het leven is een reis, ontdek het! Dat is de gedachte van Damesdispuut Inana. Onze studentenvereniging is gekoppeld aan de BUas school voor Hotelmanagement, wat betekent dat professionele ontwikkeling een van onze hoogste prioriteiten is. Dat betekent echter niet dat wij op geen enkel moment van de dag genieten van een koud biertje. Op dinsdagavond vind je onze Purple Army in Bar-Dancing Peddels, de hele nacht dansend. Heb je interesse om kennis te maken met onze lieve dames en een bourgondische avond te beleven? Aarzel niet om ons te ontmoeten op de InterSib of breng ons een bezoek in Peddels!

Ben je geïnteresseerd in het ontmoeten van al deze geweldige mensen? Meld je snel aan voor InterSib 2022!